Familienamenatlas

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisieVorige revisie
Volgende revisie
Vorige revisie
morfosyntaxis-algem [2022/04/01 15:00]
ann
morfosyntaxis-algem [2022/09/14 09:57] (huidige)
ann
Regel 3: Regel 3:
 Familienamen hebben niet alleen een inhoud, maar ook een vorm. In het Nederlandse taalgebied zijn er veel mogelijkheden om soort- en eigennamen tot familienamen om te vormen.  Familienamen hebben niet alleen een inhoud, maar ook een vorm. In het Nederlandse taalgebied zijn er veel mogelijkheden om soort- en eigennamen tot familienamen om te vormen. 
  
-De verschillende grammaticale types worden toegelicht in [[Grammaticale types|Grammaticale types en hun verspreiding]].+De verschillende grammaticale mogelijkheden worden toegelicht in [[Grammaticale types|Grammaticale types en hun verspreiding]]. 
 + 
 +In het hoofdstuk 'Morfologie' wordt voor elke lexicale motiefgroep een synthese gemaakt van de geografische verspreiding van de aangetroffen grammaticale types: zie de algemene beschouwingen over de grammaticale structuur van elke lexicale groep, die voorafgaat aan de bespreking van individuele naamvormen: zie: 
 +[[morf-PatrMetr|Algemeen: de structuur van patroniemen]], [[morf-beroep|Algemeen: de structuur van beroepsnamen]], [[morf-eigenschap-dier|Algemeen: de structuur van eigenschaps- en diernamen]], [[morf-algemeenWoonplaatsnamen|Algemeen: de structuur van woonplaatsnamen]], [[morf-algemeenHerkomstnamen|Algemeen: de structuur van herkomstnamen]].
  
-Een synthese van de geografische verspreiding van de grammaticale types in de diverse lexicale motiefgroepen wordt uiteengezet in de algemene beschouwingen over de structuur van elke lexicale groep, die voorafgaat aan de bespreking van individuele naamvarianten uit elke deelgroep. 
  
 Ann Marynissen Ann Marynissen

© 2025   Ann Marynissen
Laatst gewijzigd: